Prilagojeno življenjskemu slogu

Poslanstvo našega podjetja je, da kjerkoli gradimo, naši projekti vsem nudijo zdravo okolje, ki je prilagojeno družinam in njihovemu življenjskemu slogu. Pri tem smo posebno pozorni na bližino izobraževalnih ustanov, trgovin, prostorov za preživljanje prostega časa ter seveda na možnost javnega prevoza.

Glede na našo osredotočenost na družine, se najprej lahko vprašamo kaj so te vrednote, ki jih družine cenijo?

Vsak izmed nas pridobi nabor vrednot, katerih se naučimo v družini in v izobraževalnih ustanovah. Ker svoje vrednote vedno prenašamo na naslednje generacije, je pomembno, da smo jasni glede stvari, ki se nam zdijo v življenju pomembne. Družinske vrednote otroku pomagajo oblikovati lastne osebne vrednote in moralo, kar mu posledično pomaga definirati kdo je in kako si utira pot v družbi. Z vrednotami dobi potrebno strukturo in meje, potrebne za iskanje svojega mesta v svetu. Skozi družinsko življenje, ki temelji na jasnih vrednotah, se nauči izražati, učiti na svojih napakah, reševati probleme ter razvijati svoje sposobnosti in veščine.

Te se dandanes razlikujejo od vrednot s katerimi so odraščali naši starši in stari starši. Sodoben način življenja je seveda vplival tudi na to.

Na kratko bomo povzeli nekaj klasičnih vrednot. Vrednote naših prednikov, ki so seveda vplivale tudi na naše odraščanje in ki so posledično izoblikovale v kakšne osebe smo se razvili. Ena najbolj tradicionalnih sta spoštovanje starejših in delo.

Vsi mi smo bili kot otroci v varstvu pri naših starih starših, kjer smo spoznavali njihovo življenje. Posledično smo spoznali vrednost trdega in poštenega dela. Vsi poznamo pregovor »brez dela ni jela«, oziroma, kdor hoče nekaj ustvariti, mora zato tudi delati. Pri našem odraščanju smo se priučili, spoštovanja do obroka, ki ga je nekdo pripravil, pomoči soseda, medsebojnega spoštovanja med partnerjema ter skozi interakcijo z ostalimi člani gospodinjstva prišli do spoznanja, da ravnamo z drugimi kakor si želimo, da bi oni ravnali z nami. Torej brez preziranja slabše situiranih, ampak, da izkažemo sočutje do prijateljev in sočloveka.

Vse je veliko lažje dosegljivo v primernem okolju. Torej okolju, ki je prilagojeno družinam in odraščanju otrok. Okolje, ki je polno zelenja, varno za zunanje aktivnosti, je odlična osnova za preživljanje prostega časa z družino.

V našem podjetju dajemo posebno pozornost temu, da gradimo stavbe, ki imajo dušo. Stavba ima dušo, če v njej prebivajo srečni ljudje.

Kaj vse vpliva na srečo ljudi v domovih?

Pomislite, kaj je lepšega kot jutranja kava ob koncih tedna popita med sončnimi žarki, igranje otrok ali pa druženje celotne skupnosti na s soncem obsijani zelenici.

Pri našem načrtovanju in gradnji veliko pozornosti posvečamo optimizaciji sončne lege, izkoriščenosti samega prostora in posledično so naša stanovanja edinstvena na trgu, vsaj kar se tiče dejanske prilagojenosti družinam.

Seveda pri tem ne pozabljamo na samo varnost in zasebnost. Tako ni odprtega pogleda na celotno stanovanje, ko nekomu odprete vrata, tudi ni skrbi, da bi vam sosedje gledali v krožnik pri kosilu. Ker ničesar ne prepuščamo naključju, se pri vsaki lokaciji posvetujemo s strokovnjaki in prilagodimo same tlorise stanovanj in samo razporeditev le teh.

Sledimo modernim trendom, kjer je bistvena povezanost kuhinjskega in dnevnega prostora, tako da lahko starši brez skrbi pripravljajo obroke in hkrati opazujejo kaj počnejo otroci. Seveda pri tem ne pozabljamo na uporabnost samega prostora.

Tako, da je pogosta uporaba različnih drsnih vrat, skritih shramb, dvižnih omaric in vsega kar rabimo pri kuhi, vendar ni potrebno, da je vedno vsem na očeh.

Spalni del je seveda oaza zase, ločeno vizualno, po želji lahko tudi fizično od preostalega dela stanovanja. To je del stanovanja, ki ni na voljo vsem, ampak samo družini. Same spalnice so prilagojene odraščanju otrok, sprva zibelka, nato prva postelja in še kasneje prava najstniška soba.

Prisluhnemo vsem željam in smo fleksibilni. Menimo, da noben problem ni nerešljiv, zato se vedno radi lotimo izzivov.

Digitalna prihodnost

Podjetje Velt Invest d.o.o. bo kot prvi v Sloveniji opravil prodajo nepremičnine v Podreči kot digitalni žeton oziroma NFT.

PREBERI VEČ O DIGITALNI PRIHODNOSTI